Σταυρούλα Βουτυράκου: «Ζητάμε τώρα την εξάλειψη της κουλτούρας του βιασμού»

0

Η Σταυρούλα Βουτυράκου είναι Φιλόλογος – MA Inclusion and Special Educational Needs and Disability, Διευθύντρια Σπουδών Εκπαιδευτικού Οργανισμού ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ και Πολιτευτής Β΄Πειραιά, αλλά πάνω απ’ όλα είναι γυναίκα και καταδικάζει κάθε μορφή βιασμού.

Με αφορμή την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου, η οποία δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση πριν 21 χρόνια από παράγοντα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας, η Σταυρούλα Βουτυράκου, αποφάσισε να κάνει τη δική της τοποθέτηση.

«Ο βιασμός εντάσσεται στα εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας, δηλαδή του δικαιώματος του ατόμου να επιλέγει ελεύθερα τον ερωτικό του σύντροφο καθώς και το είδος, τον τόπο και τον χρόνο τέλεσης της ερωτικής πράξης. Συνεπώς, κάθε πράξη που ξεπερνά ή αντιτίθεται σε αυτό τον ορισμό είναι καταδικαστέα και πρέπει να τιμωρείται σύμφωνα με το αυστηρότερο πλαίσιο ποινών. Ζητάμε τώρα την εξάλειψη της κουλτούρας του βιασμού που ενισχύει την πρωτογενή και δευτερογενή θυματοποίηση! Ο στιγματισμός, η καλλιέργεια του αισθήματος ενοχής του θύματος και τα ποικίλα σεξιστικά στερεότυπα που αποτρέπουν από την προσφυγή στο σύστημα ποινικής δικαιοσύνης πρέπει να τιμωρούνται και να εξαλειφθούν από τη συνείδησή του ίδιου του θύματος αλλά και της κοινής γνώμης. Αυστηροποίηση των ποινών για βιασμό τώρα και απόδοση ποινής φυλάκισης δια βίου»

Comments

comments

Share.

About Author

Comments are closed.