Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού: Ο Γιάννης Διακονικόλας στέλνει το δικό του ξεχωριστό μήνυμα

0

Η 6η του Μάρτη έχει καθιερωθεί από το 2012 ως η παγκόσμια ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού & της σχολικής βίας, του λεγόμενου «bullying» που όλοι πλέον έχουμε ακούσει και κάποιοι  ίσως και να το έχουμε υποστεί τα χρόνια που ακόμα αυτή η απαράδεκτη συμπεριφορά δεν είχε όνομα.

Το φαινόμενο αυτό στη χώρα μας αλλά και σε όλο τον κόσμο έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις τα τελευταία χρόνια, καταγράφοντας όλο και περισσότερα περιστατικά τα οποία φλερτάρουν με την εγκληματικότητα.

Με αφορμή λοιπόν αυτή τη μέρα ο Γιάννης Διακονικόλας θέλησε να στείλει το δικό του ξεχωριστό μήνυμα στα παιδιά αλλά και στους γονείς. Ο νεαρός ηθοποιός έχει δείξει ότι είναι ευαίσθητος σε τέτοια θέματα και διαρκώς προσπαθεί να βοηθάει τους συνανθρώπους του που έχουν ανάγκη στήριξης δείχνοντας όχι μόνο το καλλιτεχνικό του πρόσωπο στον κόσμο, αλλά και το άλλο το πιο σπουδαίο, το ανθρώπινο.

Μια εικόνα ίσον χίλιες λέξεις έλεγαν οι παλίοί και αντίθετα με την αντιμετώπιση που ίσως είχαν στην βία αυτό φαίνεται να είναι μεγάλη αλήθεία.

Αυτή τη φορά ο ταλαντούχος Ροδίτης δημιούργησε ένα ολιγόλεπτο σποτάκι με σκοπό να ευαισθητοποιηθεί περισσότερο η κοινωνία και να περάσει το μήνυμα ότι το bullying ναι μεν υπάρχει, αλλά είναι στο χέρι μας να εκλείψει και να παραμείνει απλά μία έννοια στο νέο λεξικό.

«Πρέπει οι γονείς να μάθουν στα παιδιά τους να σέβονται κάθε είδους διαφορετικότητα των άλλων παιδιών και αν αυτό δεν προκύπτει, τότε να μάθουν να αντιστέκονται σε κάθε είδους εκφοβισμό είτε γίνεται σε εκείνα τα παιδιά είτε σε κάποιο άλλο παιδί… Το σύνθημα είναι ένα: Παιδιά μιλήστε! Μην αφήνεις τον φόβο να καθορίζει το μέλλον σου.! Είσαι πολύ πιο δυνατός από αυτό.! STOP BULLYING» ..
είναι το μήνυμα του σποτ.

Σε παλαιότερη συνέντευξη ο Γιάννης Διακονικόλας είχε αποκαλύψει πως στα σχολικά του χρόνια ήταν απ’ τα παιδιά που είχαν δεχτεί κάποιας μορφής bullying, αλλά αποκάλυψε (προς τιμήν του αυτό) ό,τι έκανε και εκείνος bullying σε άλλα παιδιά.. καί όλοι με κάποιο τρόπο στα παιδικά μας χρόνια έχουμε να πούμε παρόμοιες ιστορίες.Ήταν αυτή η ανοχή στη βία που τότε αναγνώριζαν μεγάλοι και παιδιά ως μαγκιά 1-2 δεκαετίες πριν θα πούμε εμείς και θα ευχηθούμε να σταματήσει άμεσα και στην θέση του να κυριαρχήσει ο Σεβασμός.

Δείτε παρακάτω το spot και πείτε STOP … στο bullying!!

 

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=XVU3fuWZbRk

Comments

comments

Share.

About Author

Comments are closed.