Μαρτυρία – ανατροπή από το εξωτερικό για το φονικό στην Γλυφάδα

0

Εξελίξεις έχουμε για τον «Τάκη τον Αλβανό» που συνελήφθη ως ύποπτος για το φονικό έξω από το μπαρ Joy στην Γλυφάδα.

Οι δύο ένοπλοι που φορούσαν κουκούλες είχαν πλησιάσει τα θύματα τους και άνοιξαν πυρ με δύο διαφορετικά πιστόλια. Το ένα από τα δύο θύματα που επέζησε, φαίνεται ότι δίνει άλλη τροπή με την κατάθεση του στην πρεσβεία της Ελλάδας στο Εξωτερικό. Αφού ζει πλέον μόνιμα σε ξένη χώρα.

Ήταν ξημερώματα 8 Δεκεμβρίου 2017, όταν δυο άτομα φορώντας κουκούλες περπάτησαν την οδό Μεταξά στην Γλυφάδα. Μόλις έφτασαν στο μπαρ Joy, μπήκαν μέσα και άρχισαν να πυροβολούν εναντίον δυο Αλβανών. Στο μαγαζί επικράτησε πανικός από τους πυροβολισμούς ενώ οι δυο άντρες έπεσαν αιμόφυρτοι. Η επίθεση θύμισε μαφιόζικη ταινία του Hollywood. Οι δύο δράστες πυροβολούσαν ο ένας με περίστροφο, ο άλλος με εννιάρι πιστόλι, χωρίς να διστάσουν ή να υπολογίσουν τυχόν «παράπλευρες απώλειες».

Από τον εξοστρακισμό τραυματίστηκαν και δυο Έλληνες θαμώνες του μπαρ. Οι δράστες αμέσως μετά την επίθεση εξαφανίστηκαν. Ασθενοφόρα μετέφεραν τους δυο Αλβανούς στο Ασκληπείο. Λίγο αργότερα, ο ένας εκ των δυο, συνιδιοκτήτης του μπαρ, εξέπνευσε ενώ ο άλλος επέζησε παρότι είχε τραύμα στο κεφάλι. Οι άλλοι 2 τραυματίστηκαν στα πόδια, Νοσηλεύτηκαν εκτός κινδύνου.

Το θύμα με το τραύμα στο κεφάλι, αλβανικής υπηκοότητας, ζει πλέον μόνιμα στο εξωτερικό. Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, έδωσε κατάθεση στην πρεσβεία μας εκεί, όπου υποστηρίζει πως ο δράστης δεν μπορεί να είναι ο «Τάκης ο Αλβανός» που συνελήφθη, επειδή διατηρούσε μαζί του εξαιρετικές σχέσεις και δεν υπήρχε λόγος να αποπειραθεί να τον δολοφονήσει. Το θύμα δήλωσε μάλιστα ότι συνομίλησε με τους δράστες πριν από τους πυροβολισμούς, γι’ αυτό και δηλώνει σίγουρος.
Η κατάθεση που έχει βαρύτητα, καθώς λόγω του γεγονότος ότι βρίσκεται εκτός Ελλάδας, δεν μπορεί να το χαρακτηριστεί ως προϊόν πίεσης. Ή απειλής.

Σε κάθε περίπτωση, η ασφάλεια Αττικής έχει αναβαθμίσει την δράση και τις μεθόδους της, ώστε θύματα εκβιασμών που στο παρελθόν θα φοβόντουσαν να αποκαλύψουν πραγματικά γεγονότα, πλέον νιώθουν ασφαλείς. Αυτό βοηθά τους άνδρες της ΕΛΑΣ να εξιχνιάζουν υποθέσεις που στο παρελθόν ήταν δύσκολο να εξιχνιαστούν λόγω της απροθυμίας των θυμάτων να καταθέσουν.
Αναμένεται τώρα η κατάθεση επιχειρηματία των Νοτίων Προαστείων που είχε πέσει θύμα εκβιαστών για να φανεί εάν συμμετείχε και ο συλληφθής αλλοδαπός στην συμμορία.

Μαρτυρία – ανατροπή από το εξωτερικό για το φονικό στην Γλυφάδα

 

Comments

comments

Share.

About Author

Comments are closed.