Στην αγκαλιά μιας άλλης?

0

Είναι από αυτές τις φορές που σου λένε δεν κάνει το παιδί, που στους φίλους σου δεν γεμίζει το μάτι αλλά σέβονται την επιλογή της φίλης τους και την στηρίζουν.
Και εκεί που προσπαθείς να πείσεις τους φίλους σου αλλά πάνω από όλα εσένα οτι είναι σωστός και οτι λέει το εννοεί… εκεί είναι που πας να του κάνεις εκπληξη και η εκπληξη είναι όλη δική σου.

Το να έχεις υπόνοιες ότι το αγόρι σου σε απατά είναι σχετικά συνηθισμένο. Το να τον τσακώσεις με το δάχτυλο στο βάζο με το μέλι, όμως, είναι λίγο πιο σπάνιο και αναμφίβολα σοκαριστικό. Είναι η στιγμή που αισθάνεσαι τη γη κάτω από τα πόδια σου να χάνεται, τον χτύπο της καρδιάς σου να μην πιάνεται και από εκείνο το δευτερόλεπτο ετοιμάζεσαι να το παίξεις είτε μαυροφορεμένη με βουβό πόνο Μαρινέλλα είτε σπαραξικάρδια Μάρθα Βούρτση.

Είναι η στιγμή με άλλα λόγια που συνειδητοποιείς πόσο λάθος επιλογή έχεις κάνει, πόσο λίγο σε μέτρησε, σε εκτιμούσε και σε αγαπάει αυτός που είχες κορώνα στο κεφάλι σου και έπινες νερό στο όνομά του. Το ζήτημα είναι τι κάνεις. Σε πρώτη φάση, δηλαδή τα πρώτα δευτερόλεπτα, απλά ο χρόνος παγώνει. Σε μία δεύτερη ο μαλάκας θα σου πει «αγάπη μου, δεν είναι αυτό που νομίζεις», αν έχει τα κότσια και δεν του κοπέι η λαλιά, και θα έρθει προς το μέρος σου. Εκεί έχεις δύο επιλογές. Είτε του κατεβάζεις τη βιβλιοθήκη στο κεφάλι (θα το απολαύσεις σίγουρα) είτε το παίζεις Ελβετοσουηδία και φεύγεις χωρίς να πεις λέξη.
Κι αν το τελευταίο σου φαίνεται πολύ βορειοευρωπαϊκό για τα δικά μας δεδομένα, σε πληροφορώ ότι είναι το πιο αποτελεσματικό. Και αυτό που θα τον πονέσει περισσότερο , λένε, αρκεί απαραιτήτως να συνοδεύεται από διαγραφή και κλείσιμο κινητού, μπλοκάρισμα από Facebook και γενικά διακοπή κάθε επαφής μαζί του. Αυτό είναι που θα τον τρελάνει, πίστεψέ με. Ο σωματικός πόνος και το βρισίδι περνούν γρήγορα, το ηθικό φτύσιμο ωστόσο δεν ξεπλένεται με τίποτα.
Ισως δεν ισχύει πάντα.Υπάρχουν και αυτά τα θυληκά που είναι αντράκια και τους βγαίνει αυθορμητα η αντίδραση «σιγα δεν τρέχει τίποτα», είτε για είναι μαγκάκια είτε το έχουν ξαναδεί το έργο.

Αν πάλι δεν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, δεν θα σου πω να μην κλάψεις, δεν πετάω στα σύννεφα. Και θα κλάψεις πολύ, και θα περάσουν οι χίλιες μαύρες σκέψεις από το μυαλό σου, και όλη την τεκίλα που έχεις εύκαιρη μπορεί να κατεβάσεις, και θα ακούς Άντζελα και Καρρά με όλα τα τραγούδια τους χωρισμού στη διαπασών. Θα προσπαθήσεις έτσι να σκεφτείς τι πήγε στραβά, και πώς θα διαχειριστείς το γεγονός ότι ένα άτομο στο οποίο πίστεψες και στο οποίο επένδυσες χρόνο και ψυχή, σε πρόδωσε έτσι.
«Γιατί εσένα»?

Μόνο μην περιμένεις ποτέ την σωστή κίνηση από μέρους του. Δεν θα ρίξει τα μούτρα του (θα πρεπε να είναι πεσμένα ήδη) να σε πάρει τηλέφωνο για να ζητήσει να δικαιολογηθεί και ακόμα μια ευκαιρία πριν να είναι σίγουρος οτι μπορεί να σου έχουν περάσει τα νεύρα, η έστω να σου πεί συγγνώμη είμαι μαλάκας και δεν θα σε ξαναενοχλήσω (ακόμα και αν στο πίσω μέρος του μυαλού σου θέλεις να σε ξαναενοχλήσει).
Είναι δύσκολο να διαχειριστείς την απιστία αλλά είναι δυσκολότερο να διαχειριστεί την κατάσταση αυτός που την διέπραξε.

12660297_10154534187351679_87070890_n

Comments

comments

Share.

About Author

Comments are closed.